Wij willen van jullie kraamtijd een prettige tijd maken waarbij jullie wensen centraal staan. Met persoonlijke betrokkenheid en informele huiselijke sfeer is het onze missie om je te verwennen en net even dat beetje extra te betekenen. Wij alle vier worden regelmatig bijgeschoold met diverse cursussen en worden we geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen in de kraamzorg.

even voorstelen

Hanneke

Tanja

Janet

Yvonne

werkwijze

Zwangerschap
Tijdens je zwangerschap, rond de zevende maand, nemen wij contact met je op om een afspraak te maken voor een intake gesprek.
De intake biedt jou, en eventueel je partner, genoeg ruimte om vragen te stellen en jullie wensen kenbaar te maken. Daarnaast wordt tijdens het intake gesprek de eerste indicatie voor het aantal kraamzorguren waar je recht op hebt vastgesteld. Dit doen we met behulp van het Landelijke Indicatie Protocol(LIP).
Naast ons advies en informatie over de bevalling en de kraamtijd ontvang je ook een zorgdossier.

De bevalling
In Nederland heb je de keus om thuis of in het ziekenhuis te bevallen. Tijdens de consulten met je verloskundige kun je aangeven waar je voorkeur naar uit gaat.
Voor ons is het fijn om een berichtje te krijgen als je denkt dat de bevalling bent. Als je gekozen hebt voor een thuis bevalling of poliklinische bevalling, dan geeft de verloskundige wel aan wanneer je ons kunt bellen voor assistentie bij de bevalling.

De kraamtijd
In de kraamtijd wil je vooral genieten van je baby en herstellen van de bevalling. Hier helpen wij je graag bij. We geven adviezen en geven tips en begeleiding over de verzorging van moeder en baby. En om niet te vergeten, betrekken we andere gezinsleden ook bij de zorg.
Wij beoordelen met een deskundig oog de gezondheid van moeder en baby en rapporteren dit in het zorgdossier.
Je kunt bij ons terecht voor praktische zaken zoals slaaphoudingen, huil gedrag, dag en nacht ritme, het opmaken van het bedje en nog veel meer.

contact / aanmelden

Aanmelden bij Kraamzorg Stellingwerven is simpel, je hoeft enkel onderstaand formulier in te vullen waarna wij contact met jou op zullen nemen, en je informeren of we plek hebben voor kraamzorg. In de maand Augustus zitten we vol. Juli en September hebben we beperkt plek.
Mocht je binnen een week niks hebben gehoord, neem dan even contact met ons op via telefoonnummer 06 2112 4664 of via de mail naar info@kraamzorgstellingwerven.nl
Heb je vragen of opmerkingen?
Je kunt ons telefonisch bereiken of het onderstaand contactformulier invullen.