Tips & Info

Borstvoeding

Wij volgen alle vier regelmatig bijscholingen omtrent de nieuwste ontwikkelingen over borstvoeding.

Tijdens de kraamweek zullen wij voldoende aandacht besteden om de borstvoeding te laten slagen. Wij raden jullie aan om in de zwangerschap nog geen kolf aan te schaffen. Wij hebben zelf een professionele kolf die jullie van ons kunnen huren. We kunnen in de kraamweek samen met jullie een passende kolf zoeken.

Kolf huren

Wij verhuren de elektronische kolf Symphony van Medela.
Ook al heb je kraamzorg via een ander kraambureau, bij ons kun je altijd terecht voor het huren van de kolf.
Heb je de kolf nodig? Neem dan even contact met ons op om te vragen of de kolf beschikbaar is.
Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 0621124664.

De kolf huren kost € 2,50 per dag.
Bij de kolf heb je een dubbele kolf set nodig, deze kost € 37,50.
De dubbele kolf set mag je daarna houden en is te gebruiken bij alle andere Medela kolven

 

Zorgverzekering

Kraamzorg volledig vergoed door uw zorgverzekeraar
Kraamzorg Stellingwerven besteedt de facturatie van de zorg uit aan een bemiddelingsbureau. Dit zijn Monique Boer, de Kraamvogel en kraamzorg 1op1. Zij regelen onze financiële afhandeling naar de zorgverzekering.
Je zult ons daarom niet terug vinden in de lijst bij de zorgverzekering. Van ons krijg je te horen welke van de drie je even door moet geven aan je zorgverzekering. Verder hebben jullie niks met deze bemiddelingsbureaus te maken en gaat alles via Kraamzorg Stellingwerven.

Kortom, de kraamzorg wordt gewoon volledig vergoed!

Vind hier antwoord op veel gestelde vragen

Staat jouw vraag hier niet tussen of hebben onderstaande antwoorden je niet geholpen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Waar leveren jullie kraamzorg?
Kraamzorg Stellingwerven verleent de kraamzorg met name in Weststellingwerf, maar ook buiten dit gebied zijn wij actief. Zo komen wij ook regelmatig in de omgeving van Heerenveen, Joure, Gorredijk, Lemmer, Oldemarkt, Steenwijk, Oosterwolde, Appelscha, Oldeberkoop ect.
Staat jou regio hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op om te kijken of we ook in jou regio te vinden zijn.

Vergoedt mijn zorgverzekering deze kraamzorg?
Ja, de Kraamzorg van Kraamzorg Stellingwerven wordt vergoed door alle zorgverzekeraars. Voor meer informatie hier over, kijk bij het stukje over meer informatie over de zorgverzekering, hier wordt het duidelijk voor je uitgelegd.

Elke kraamzorg organisatie is echter wel verplicht om een vaste bijdrage te hanteren, de hoogte van deze bijdrage wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld door het ministerie van Volksgezondheid.
De eigen bijdrage gedraagt € 4,30 per uur, maar wanneer je aanvullend verzekerd bent is de kans groot dat de eigen bijdrage vergoed wordt.

Hoeveel uren krijg ik kraamzorg?
Het aantal uren kraamzorg dat je krijgt is afhankelijk van je situatie en je behoefte aan de zorg. Het aantal uren varieert van minimaal 24 uur tot maximaal 80 uur. Het aantal uur was je recht op hebt wordt bepaald tijdens je intake.

Het basispakket is momenteel bij borstvoeding 49 uur verdeeld over acht dagen en bij flesvoeding 45 uur verdeeld over acht dagen. Soms kan het nodig zijn om langer kraamzorg te hebben. In dit geval kan de verloskundige een negen en tiende dag herindiceren. Deze herindicatie vindt plaats op basis van een beoordeling van de volgende punten:

– de gezinssituatie
– de woonomstandigheden
– de medische omstandigheden
– de sociale omstandigheden/mantelzorg

Het aantal uren kraamzorg waar je volgens het LIP recht op hebt, wordt door je zorgverzekeraar vergoed, ook in het geval van een herindicatie.

Wanneer moet ik mij aanmelden voor kraamzorg?
Voor het aanmelden geldt geen uiterste datum, maar het is handig om dit toch ruim op tijd te doen. Over het algemeen kun je je na de eerste controle (12 weken) bij de verloskundige, huisarts of gynaecoloog al bij ons aanmelding.

Wat houdt het Landelijke Indicatie Protocol (LIP) in?
Kraamzorg Stellingwerven werkt volgens het Landelijke Indicatie Protocol (LIP). Met behulp van dit protocol wordt er op verschillende momenten geïndiceerd hoeveel uren kraamzorg je nodig hebt.

Mijn zorgverzekering geeft aan dat jullie kraamzorg niet wordt vergoed, wat nu?
Kraamzorg van Kraamzorg Stellingwerven wordt vergoed door alle zorgverzekeraars. Het is echter mogelijk dat jouw zorgverzekeraar (nog) niet bekent is met onze organisatie. Vermeld bij je zorgverzekeraar dat onze kraamzorg valt onder bemiddelingsbureaus Monique Boer, de Kraamvogel n en kraamzorg 1op1. (Van ons krijg je te horen welk bemiddelbureau) dan komt het altijd goed!!

Heb je hierover vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Wat zijn de belangrijkste taken van een kraamverzorgende?
De belangrijkste taken van ons als kraamverzorgende zijn als volgt:

– het verzorgen van jou en je baby (en de overige gezinsleden)
– het uitvoeren van controles bij jou en je baby
– het geven van voorlichting en instructies met betrekking tot de zorg en veiligheid van jou en je baby
– het signaleren van eventuele complicaties
– het verrichten van licht huishoudelijke taken

Wat doet de kraamverzorgende tijdens mijn thuisbevalling?
De kraamverzorgende assisteert de verloskundige bij een thuis bevalling en ondersteunt daarbij jou en je partner. Na de bevalling blijft ze minimaal twee uur aanwezig, ongeacht het tijdstip waarop je bevalt.
De Kraamverzorgende zorgt voor de controles van jouw en je baby en geeft begeleiding bij de eerste voeding van je baby. Daarnaast helpt ze met douchen en zorgt ze dat alles weer netjes wordt opgeruimd. Iedere situatie is uniek en vergt een eigen aanpak. Wij streven ernaar om onze zorg zo goed mogelijk  aan te sluiten op jullie persoonlijke situatie en wensen.

contact / aanmelden

Aanmelden bij Kraamzorg Stellingwerven is simpel, je hoeft enkel onderstaand formulier in te vullen waarna wij contact met jou op zullen nemen, en je informeren of we plek hebben voor kraamzorg. In de maand Augustus zitten we vol. Juli en September hebben we beperkt plek.
Mocht je binnen een week niks hebben gehoord, neem dan even contact met ons op via telefoonnummer 06 2112 4664 of via de mail naar info@kraamzorgstellingwerven.nl
Heb je vragen of opmerkingen?
Je kunt ons telefonisch bereiken of het onderstaand contactformulier invullen.